BLOG

MY PERSONAL JOURNEY

KITAB BARENCONG PDF

Kitab Barencong Datu Sanggul. 52 likes. Book. Kitab Barencong Datu Sanggul . Privacy · Terms. About. Kitab Barencong Datu Sanggul. Book. 52 people like. Kitab barencong. 40 likes. Book. Kitab barencong · Home · Photos · About · Community · Info and Ads. Create a Page. Like. Share Suggest Edits. More. Kadida campur ahli sareat Memisah diri baparak rapat. [BABUL HAQ] Barincong Jangan susah bacari bilah, bilah ada di dalam buluh. Jangan.

Author: Gosho Yozshulabar
Country: Turkey
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 21 July 2004
Pages: 387
PDF File Size: 2.97 Mb
ePub File Size: 20.86 Mb
ISBN: 693-8-33066-259-5
Downloads: 60430
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nera

Makam yang terpuji dilangit dan terpuji di bumi.

Kitab Babul Haq Barencong 1 (1)

Sekiranya engkau menyimpang ke kanan atau ke kiri, maka engkau akan sesat” UKemudian fatwa dari kitab Imamul Gazali barenong Seperti kata ahli suluk ; “Barang barecong menyembah nama, tiada tahu artinya nama maka sesungguhnya kafir. Adapun sebenar-benarnya diri itu Hayat, dan sebenar-benarnya Hayat itu Ruh, dan sebenar benamya Ruh itu Nafas, dan sebenar-benarnya Nafas itu Rahasia, dan sebenar-benarnya Rahasia itu Nur Muhammad dan sebenar-benarnya Nur Muhammad itu tubuh kita, maka inilah pegangan kita.

Jangan susah mencari Allah, Allah ada di dalam tubuh Hilangkan huruf alif panakan dirimu di dalam ap’al Allah. Rakaat kedua menandakan wujudnya Sifat Allah. Inilah pakaian orang ma’rifat, maka tiada ia islam mengaku dirinya Allah.

Kitab Babul Haq Barencong 1 (1)

Maka engkau tiadalah berujud lagi dan sifat bersifat lagi, dan tiada nama bernama dan tiada buat berbuat. Jangan susah mencari Allah, Allah ada di dalam tubuh Adapun syahadat itu syariat kulit kita o Alla itu tarikat daging kita o Ilaha itu nyawa kita o Illa Allah itu marifat nyawa kita Adapun syahadat itu saksi dan itu sesungguhnya ilaha itu Tuhan, illallah itu esa ada dirinya. Jangan susah mencari Allah, Allah ada di dalam tubuh 53 kertas demikian misalnya. Jangan susah mencari Allah, Allah ada di dalam tubuh Marifat syahadat itu ialah: Jadi sejak kita manusia itu, sudah tetap dalam Rahasia Allah SWT tetapi belum ada pengkuan apa-apa karna belum nampak dan dinampakkan.

  FSMO ROLES IN ACTIVE DIRECTORY 2008 R2 PDF

Mereka mereka yang mendapatkan nya dengan cara ini selalunya tidak mengetahui dan faham apakah yang terjadi sebenarnya.

Itulah keadaan waktu yang diketahui supaya sampailah dan sempurnalah pekerjaan sembahyang itu.

Babul Haq Kitab Barencong

Setelah diperhatikan denyutan itu, maka ia berkata lagi, Ya Allah! Setelah menerima tujuh hari dan berkumpul menjadi satu kepada ibu, sebagai bcsi bercampur di dalam batu. Mereka lupa dengan sebab musabab, karena teringat kepada yang menentukan dan yang menjadikannya.

Barecnong engkau Mi’raj, pertemuan dalam HadiratKu dan apabila engkau turun maka wajiblah engkau mengerjakan perintahku, seringga engkau cinta kepadaKu dan engkau jauhilah segala yang kuharamkan.

Demikianlah seorang ahli hakikat: Jika kita menyebut dzikir lailaha ilallah yaitu dengan amal bersuatu dengan amal. Sebab apabila hati kotor, tidak sembarang mitab, maka. Siapa yang mengerjakan amalan dengan tiada mengetahui akan amalan itu adalah syirik semata-mata.

Sesungguhnya percaya bahwa kehidupan sendiri, kehidupan wujud ini, selama hidup ini adalah tanda adanya Tuhan Allah s. Walau bagaimana alim sekalipun, fasiq jua hukumnya. Allah Ta’ala tiada ber Allah Ta’ala yang maujud, Allah yang Esa.

  EJERCITOS WARHAMMER ELFOS SILVANOS PDF

Maka apabila ia tahu yang demikian itu tiada lagi jalan yang lebih dari pada itu, jalan dan perhimpunan akan Sakaratul Maut, Kadida campur ahli sareat Memisah diri baparak rapat. Maka ia tahu dan kuasa dan berkehendak dan mendengar dan melihat dan berkata-kata. Maka diterimalah oleh manusia. Mengapakah waktu Subuh dua rakaat sahaja dan Maghrib tiga rakaat, sedangkan waktu lainnya empat rakaat?

Walau bagaimana pun perlu barenccong tegaskan disini semua Aliran Perguruan adalah benar dan mempunyai kelebihan kelebihan tersendiri. Zat, sifat, asma ap’al, kudrat, iradat, hayat, sama, basyar dan kalam sebenar-benarnya ujud Allah Ta’ala itu jua. Ini telah di buktikan oleh ahli sain dari Cina dimana mereka berjaya mengambil gambar arus letrik yang mengalir dalam badan manusia ini.

U Menyatakan keadaan tubuh kita didalam kubur sesudah orang yang mengantar kekubur telah pulang, maka ada seorang yang datang kepada kita, yaitulah Ruh kita barencon. Dan hanya sanggup tidak berdusta lagi.

Sebab nikmat itu sorga, dan telah kurasakan didalam dunia ini. Ketahuilah oleh mu bahawasanya tatkala asal waktu itu, diibaratkan tatkala embun tunggal setitik gugur ke bumi menandakan adanya satu waktu dua rakaat yakni Subuh.