BLOG

MY PERSONAL JOURNEY

AVONTUURLIJK WANDELEN IN DE ARDENNEN PDF

Bomal-sur-Ourthe – Avontuurlijk Wandelen nr11 trail – Bomal, Wallonia (Belgique) Bomal-sur-Ourthe – Avontuurlijk Wandelen nr Originele wandelingen in Belgie – niet enkel Ardennen Tip van As adventure boekje. Find this Onze 10 favoriete avontuurlijke wandelingen in de Ardennen. Avontuurlijke wandeling Ardennen Ninglinspo rivier. Share. Info. Shopping. Tap to unmute. If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

Author: Shakarg Balar
Country: Azerbaijan
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 28 February 2016
Pages: 149
PDF File Size: 18.6 Mb
ePub File Size: 2.56 Mb
ISBN: 817-7-15953-490-5
Downloads: 58682
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vutaur

De Uplandsteig in het Hochsauerland Upland, plat Duits voor hoger avohtuurlijk land of boven op het land. De Uplandsteig, een pad over de hoogste wwndelen van het Sauerland dat de negen oorden van de gemeente Willingen vebindt. Een panoramapad in het land der duizend bergen. Skipistes, zomerrodelbaan, down Hill mountainbikeparcours, Lagunabad, … voor iedereen wat wils. De sneeuw mag smelten, maar de gondelbaan blijft mensen boven op de Ettelsberg, de thuisberg, brengen met opvallende uitkijktoren.

Gondels die ook plaats geven aan mountainbikes die dan van de berg naar beneden duiken over het wereldkampioenschap downhill circuit. Willingen, bekent om zijn stervormig Sauerland Stern Hotel.

[PDF] Avontuurlijk wandelen in de Belgische Ardennen (tweede editie ) – Free Download PDF

Een opvallende architecturaal gebouw dat door een hoogtebeperking tot zes etages in de breedte bouwde. Onderaardse gangen maken verbindingen naar nevengebouwen zoals een tentoonstellingshal, het Lagunabad, bowlingbanen, cinemazalen en het toerismekantoor waar de Uplandsteig van start gaat … en daarvoor zijn we gekomen. Stijgmeters heeft ie genoeg, maar liefst hoogtemeters waarvan m op de eerste vijftien kilometer.

De start gebeurt nochtans rustig aan. We lopen door het kunstzinnige en bloemrijke kuurpark naar beneden om dan over een zeven kilometer lange aanloop over brede boswegen door ontluikend groenkleurig beukenbos aan het echte werk te beginnen.

Van het Itterdal in het Aardal over de Schwalenburg waarnaar een smal pad steil in serpentines naar boven kronkelt. Drie burchtwallen zijn er boven op de kegelberg te zien waarvan de oudste Germaans is en de jongste middeleeuws, opgetrokken ten tijde van Karel de Grote.

16 best OLE – wandelingen images on Pinterest in | Hiking trails, Treadmill and Drive way

Op de kop van de heuvel staat een houten uitzichttoren waar we terugblikken op Willingen, op de toren op de Ettelsberg en vooruitblikken op de talloze heuvels die we nog moeten overbruggen. Over de buitenste ring verlaten we de berg om dan padenvrij over de met wilde bloemen bezaaide grasvelden af te dalen.

Beneden bij de bron van de Aar is het mogelijk om eens het heilzaam effect van een watertrapbekken uit te testen. Dit om de steile klim van het Frankenpad aan te vatten met verse benen. Het pad dat Karel de Grote met zijn leger gebruikte is nu een bezinningspad met onderweg geschreven leuzen om eens bij stil te staan. De braadpan noemt een tegen de wind beschermde zithoek, waar het zomers bakken gebraden is.

Op naar de volgende vallei, het Dommeldal.

De Dommel is opnieuw een kegelberg met een houten toren erop. De Uplandsteig verloopt over een bosweg halverwege in de berg. De top bestijgen kost een extra inspanning en maakt de toch al zware etappe nog een tikkeltje lastiger.

We wandelen nu door het Natuurgebied Diemelsee, dat verraadt ons het zegel op de oerstevige rustbanken die we geregeld tegenkomen. Diemelsteig en Uplandsteig raken hier elkaar en lopen een tijdje samen. Bij het verorberen van ons meegekregen lunchpakket ontdekken we een Uplandbeisser. Ditmaal geen kuitenbijter om je in vast te bijten maar een gerookt worstje. We wandelen door open weidelandschap over de hoogtes, het Upland, met magnifieke vergezichten.

  ASTM C1002 PDF

Hemmighausen is ons einddoel vandaag. De prille Diemel stroomt door het dorpje richting Diemelsee. De Uplandsteig is in drie of vier etappes te wandelen. We kozen voor een formule met taxivouchers, interessant omdat je dan zelf het einde van de dagetappe bepaalt. Een half uurtje na ons telefoontje worden we ter plaatse afgehaald.

We spreken meteen het tijdstip af voor de volgende dag. Onze taxichauffeur heeft er geen goed oog in vandaag. Hij voorspelt regen met buien en onweer, niet veel soeps vandaag. Sonja besluit uitzonderlijk een groot rood regenscherm aan mijn rugzak te bevestigen, extra op alle spullen tegen koude en regen die er al in zitten. Starten aan de Diemel betekent de heuvelrug over … over het oude schoolpad door de weiden naar Eimelrod. Er is geregeld dat we onze lunchpakketten afhalen in het familiale Landgasthof Sauer.

Het hotel is ideaal gelegen om zowel Uplandsteig als Diemelsteig te bewandelen of te combineren. De eigenaar is een fervent wandelaar en geeft ons enkele geheimtips mee in de regio en voor onderweg. Even een picknick afhalen loopt uit tot een visite van een uur. Bospad door knorrig beukenbos, graspaden over ongeschoren weiden, een brede heuvelrug over met zicht op de hoogten richting Diemelsee.

Na een minder interessant overgangsstuk op bredere wegen volgt een traject dat de naamkeuze Uplandsteig, bergpad boven op het land, rechtvaardigt. Maar we twijfelen omdat onze brochures en gids het oneens zijn wat betreft de lengte van de etappe en de route die ik op mijn GPS overgebracht heb nog eens enkele kilometers extra aangeeft.

Ook op de kaart blijkt de ene kilometer niet gelijk te zijn aan de andere. Omdat het een wisselvallige zeer winderige voorjaarsdag is, we niet van plan zijn om pootje te baden en we geen nood hebben aan de camping bij het meer besluiten we de lus naar het spreekwoordelijke dieptepunt af te snijden.

Via een honderd meter lang graspad in een boshelling voorbij aan een watertrapbekken geraken we terug op het traject. Enkele kilometers verder krijgen we de keuze tussen dalroute of bergroute om de bron van de Diemel te bereiken, het etappedoel in de gids.

Beiden zijn even lang volgens onze informatie. De bergroute is zwaarder, maar o zo mooier volgens de gids. Ons eindpunt is echter Usseln dat zowat halverwege op de dalroute ligt. Een tip de moeite waard. De alles verhullende regen krijgen blijft gelukkig uit vandaag. Integendeel, de strakke kille wind zorgt voor een bijzonder zuivere lucht en maakt dat we zelfs de haast km hier vandaan gelegen Brocken m in het Harzgebergte kunnen waarnemen.

Het bergkruis staat niet op de top maar op een natuurlijk balkon met dieptezicht op Usseln. Niet ver van de heide ontspringt de Diemel.

Wij zijn een week te vroeg om de opening mee te maken van de gloednieuwe hut en moeten naar Usseln om in te keren. Het Posthotel heeft een fijne keuken, uitstekend voor Duitse normen en zeer betaalbaar naar Belgische normen.

Avontuurlijk wandelen in de Belgische Ardennen (tweede editie 2012)

Een bijzonder smaakvolle geheimtip! Goed weer, droog, geen druppel, een prachtige dag volgens onze taxiweerman die ons afzet bij de Diemelsbron. Witte wolkjes voor blauwe hemel, met goed gemoed trekken we richting hoogste bergen van het Sauerland.

  ICH HASSE DICH VERLASS MICH NICHT PDF

Brede boswegen herinneren ons aan de eerste etappe. Houtsnijkunstenaars hebben zich uitgeleefd op halfhoog afgezaagde boomstammen.

We komen houten sculpturen tegen als een arend, uil, beer en avontuuglijk wilde dieren. Het meest recente kunstwerk is een miniatuurburcht die in plaats van op een rotsblok op een boomstronk troont.

We zien een wild dier op ons toestormen en houden angstvallend in. Naderend blijkt het een uit de avontuuurlijk gewassen haas te zijn die ons tegen de strakke wind in blijkbaar niet geroken of gehoord heeft.

Gelukkig is hij nu de angsthaas die ons op het allerlaatste moment opmerkt, een haakse bocht neemt en in een hogere versnelling het bos in schiet. Verderop zitten nog vijf soortgenoten gezellig rond te huppelen. Ze merken ons wel op en blijven op afstand bij de bosrand.

Als we naderen verdwijnen ze behoedzaam in de bescherming van het woud. Het bos wordt dichter, de paden smaller en donkerder wanneer wij het natuurgebied van de Itterbronnen betreden. Ook de hemel wordt grauwer, de bergen gaan verscholen achter een regengordijn dat binnen de kortste tijd over ons heen trekt.

We beginnen hard te twijfelen aan de voorspellingen van onze taxichauffeur en denken: Maar toch, op de heide treffen we vele andere wandelaars aan die zich eveneens lieten misleiden. Aan de bovenkant van de heide boven een leisteengroeve bevindt zich de top van de Clemensberg m met bergkruis. Maar niet vandaag, we zien amper de bergen om ons heen. Even verder ligt de Hochheidehut. Opdrogen willen we er en een warme hap naar binnen werken. Iedereen moet dat gedacht hebben want de hut zit overvol.

Gelukkig komen er snel twee stoelen vrij en even later doen we ons tegoed aan heideworst met Kartoffelsalat. Bratkartoffeln en Kartoffelsalat zijn nu eenmaal gerechtjes die je in Duitsland moet gegeten hebben. Stoppen met regenen is voorlopig nog niet aan de orde en we gaan weer op stap. Vanaf de hut voegt zich nu de Rothaarsteig voor een tijdje bij de Uplandsteig.

Een vochtig pad brengt ons naar de hoogste berg van het Sauerland, de Langenberg m. Grote borden geven aan dat het pad verboden is voor mountainbikers maar aan de wielsporen te zien, geldt dit niet voor iedereen. We komen bij het bergkruis dat de top moet aangeven. De hoogste top is dicht begroeid met bomen, lijkt helemaal niet op een berg en is … zonder uitzicht. Bij het kruis staan een tafel met stoelen en een schommelbank, het zogenaamde Rothaarsteig-meubilair.

Leuk om in te ontspannen … als het tenminste droog is. We dalen af naar Willingen, voorbij aan de zogenaamde Richtplatz, een plaats waar vroeger recht gesproken werd. In Willingen loopt de laatste kilometer van de Uplandsteig aan de gondelbaan voorbij.

Wie Willingen bezoekt moet hier gewoonweg naar boven. Ons kaartje geeft recht op vrije toegang tot de Hochheidetoren op de Ettelsberg m. De 59 m hoge toren is met het panoramaplatform op m het hoogste uitzichtpunt van Sauerland. Het eentonige grijze wolkendek is intussen verdreven door een buienlucht, met heldere opklaringen die ons toch nog een weergaloos uitzicht bezorgen.

Met overnachtingen onderweg door onze GPS aangegeven: