BLOG

MY PERSONAL JOURNEY

ACROS FUKUOKA PREFECTURAL INTERNATIONAL HALL PDF

ACROS Fukuoka Prefectural International Hall Download PDF. Click an image to view larger version. Figures. Height: Architectural, 60 m / ft. Floors Above. Among Emilio Ambasz’ recent projects, ACROS Fukuoka – Prefectural International Hall is a most powerful synthesis of urban and park forms. Its north face. Fukuoka, Japan, was in need of a new government office building and the only available site was a large two-block park that also happened to be the last.

Author: Faura Mikarr
Country: Mexico
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 1 April 2013
Pages: 287
PDF File Size: 10.70 Mb
ePub File Size: 18.69 Mb
ISBN: 322-3-66284-560-3
Downloads: 53407
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kara

Emilio Ambasz, a highly accoladed early pioneer in the field of green architecture, achieved this by planting vegetation on the all the stepped planes, in effect mitigating the negative effect of the building footprint completely. Situated in the middle of Fukuoka City, Japan, ACROS Fukuoka Prefectural International Hall is interantional center of international, cultural and information exchange and underneath lies over one million square feet of multipurpose space.

A large “stone” like wedge at the foot of the terraced park pierces a V-shaped entrance into the building, revealing rough-hewn stone suggestive of geologic strata underlying the surface vegetation and likening the building to a massive block cut from the earth. Opening hours may vary according to the season; please check the website for other visiting specifics. The opposite side of the building faces onto the most important financial street of Fukuoka.

In deriving a proposal, the competing developers sought to maximize income potential. Discover More Commercial Projects. Yet sometimes the news of obvious charms is slow coming to the rest of the world: Along the edge of the park, the building steps hapl, floor-by-floor, in a stratification of low, landscaped terraces.

We believe that the large-scale facilities at ACROS will make it worthy of becoming a new center of exchange. That may have been an early sentiment, but for those of us in the sustainable design field, the ACROS has always been a stunning example of sensitive site planning and integration of nature into the built environment, and remains an iconic building of green, blending and blurring the distinction of vertical and horizontal planes.

Composed of striped glass, with every floor so angled as to reflect the passersby below, it softly de-materializes the mass of the building. Since then birds, etc. The plan for Fukuoka fulfills both needs in one structure by creating an innovative agro-urban model. Underneath the park’s internationa one-story terraces lies over one million square feet hzll multipurpose space containing an exhibition hall, a museum, a seat proscenium theater, conference facilities, governmental and private offices, as well as several underground levels of parking and retail space.

  BASANTA BILAP BY HUMAYUN AHMED PDF

At the same time, the competing developers sought to maximize income potential of the large land mass. A portion of the building’s space will be devoted to public and municipal operations; the remaining allowable space will be revenue-producing. Nihon Sekkei Landscape Architect: In Septemberthe Takenaka Corporation, Kyushu University, and Nippon Institute of Technology jointly carried out a thermal environment measurement survey, proving that rooftop gardens are effective in alleviating the urban heat island phenomenon:.

Nihon Sekkei Takenaka Corporation Engineer: I had the pleasure of meeting the indomitable and sarcastically witty Emilio in Singapore last November, and in his keynote address at the Skyrise Greenery Conference he explained that he has never set out to design a greenwall precectural a structure — they are all simply greenroofs, planted horizontally with cascading vegetation covering the vertical surfaces.

The city chose to develop the site in joint venture with private enterprise and the plan was for a commercial developer to lease the land for sixty years and construct the building.

ACROS FUKUOKA

The facade rakes outwardly from the vertical with each successively higher floor, creating the effect of an awning prwfectural the sidewalk.

As you can imagine, its monumental green beauty is just one of its many beneficial features. Each year during the famous week-long Don Taku festival, the encircling balconies inside the atrium allow for a panoramic view as the procession passes through the building, while outside the stepped garden terraces become an inviting outdoor amphitheater for the entire city.

Each terrace floor contains an array of gardens for meditation, relaxation, and escape from the congestion of the city, while the top preffectural becomes a grand belvedere, providing an incomparable view of the bay of Fukuoka and the surrounding mountains. This wedge shaped element also doubles as ventilation exhaust for the underground floors below and as a raised stage for performing artists. The city chose to develop the site in joint venture with private enterprise.

The south side of the Hall extends an existing park through its series of terraced gardens that climb the full height of the building.

Love the Earth, Plant a Roof! The opposite side of the building faces onto the most important financial street of Fukuoka. A stepped series of reflecting pools upon internatoonal terraces are connected by upwardly spraying jets of water, to create a ladder-like climbing waterfall to mask the ambient noise of the city beyond. These overhanging eaves use the building design itself rather than an applied device to provide cover to pedestrians.

  ALVARADO TEZOZOMOC CRONICA MEXICANA PDF

Ambasz was awarded this commission for successfully achieving reconciliation between these two opposing desires: To the maximum extent possible, the architect wanted to give back to Fukuoka’s citizens all the land the building would subtract from the city.

On the other hand, the architect was concerned about the effect of the development on adjacent Tenjin Central Park—the only green open-space in that part of the city.

Its north face presents an elegant urban facade with a formal entrance appropriate to a building on the most prestigious street in Fukuoka’s financial district. Plantago Corporation System Manufacturer: The plan for Fukuoka fulfills both needs in one structure by creating an innovative agro-urban model. See how you can submit yours here. A stepped series of reflecting pools upon the terraces are connected by upwardly spraying jets of water, to create a ladder-like climbing internationaal to mask the ambient noise of the city beyond.

These pools lie directly above the central glass atrium within the building, bringing diffused light to the interior through clerestory glazing separating the pools. The site, owned by the city, was the last large undeveloped plot in central Fukuoka. Along the edge of the park, the building steps up, floor-by-floor, in a stratification of low, landscaped terraces. This wedge shaped element also doubles as ventilation exhaust for the underground floors below and as a raised stage for performing artists.

Below is the prefecturl formal, glass-fronted street-facing facade directed at the financial district area:.

Hiromi Watanabe — Watanabe Studios. The city-owned site was the last large undeveloped plot in central Fukuoka.

In the scheme, a commercial developer would lease the land for sixty years and construct a building. In the scheme, a commercial developer will lease the land for sixty years and construct a building.

ACROS FUKUOKA | Emilio Ambasz | Archello

The site, owned by the city, is the last large undeveloped plot in central Fukuoka. Subscribe to Archello’s newsletter. Did we miss something? All courtesy of Emilio Ambasz by Photographer: The Step Garden is open to the public, accessible from two entrances on the park side but it cannot be accessed from inside the building. These pools lie directly above the central glass atrium within the building, bringing diffused light to the interior through clerestory glazing separating the pools.

The Rooftop Observation Deck is open from